Kammermusikkurs 2022

Helgen fredag 14. til søndag 16. januar 2022 arrangerer Bergens Kammermusikkforening sitt årlige kurs for strykekvartetter og kammermusikkgrupper med 3-6 personer. Kurset er beregnet på strykere, men strykere pluss en blåser går bra. Vi kan dessverre ikke ha
grupper med klaver.

Instruktører: The Maggini Quartet fra London. Instruktørkvartetten vil gi en egen konsert
fredag den 14. januar 19.30 i Mariakirken.

Kurssted: Den gamle kunsthøyskolen i Strømgaten 1, like ved Jernbanestasjonen. Inngang fra Marken (baksiden av bygningen). Lokalene er store, romslige, det er høyt under taket og det er godt mulig at akustikken bør dempes noe med medbragte tepper e.l.

Undervisning: Det blir en undervisningsøkt à 105 minutter fredag og lørdag og 45 minutter på søndag. Undervisningsøktene begynner på fredag kl. 10.00 for fire grupper og kl. 12.00 for fire andre grupper. På lørdag er tidene henholdsvis kl. 11.00 og kl. 13.00 og søndag kl. 10.00 og kl. 11.00.

Øving: Det er anledning for gruppene å øve i lokalene utenom undervisningen, fra kl. 09.00 på fredagen og utover ettermiddag og kveld. Ta med egne notestativ!

Konsertmatiné: Søndag kl. 1400 spiller deltagerne utvalgte deler at sitt repertoar for hverandre (og for utvalgte publikummere). Lokalene for dette arrangementet er ikke bestemt.

Sosialt:
Fredag: Konsert i Mariakirken kl. 19.30.
Lørdag: Spleisefest hjemme hos Pål Varhaug i Gamle Kalvedalsvei 18.
Søndag: Felles middag etter konsertmatinéen, ca kl. 16.00. Dette må betales særskilt. Sted for kursmatiné og middag er ikke endelig avklart.

Hvem kan delta?
Amatørmusikere og andre kammermusikkelskere på alle nivåer. Her får man sjansen til å utvikle sitt samspill og å fordype seg i et kammermusikkverk, gammelt eller nytt. Det er en fordel om gruppen har forberedt (deler av) et verk som de vil arbeide videre med på kurset.

Vi har plass til åtte grupper. Grupper som melder seg på samlet og har tilknytning til Bergen, blir prioritert.

Pris: Kr 1800,-. Dette inkluderer undervisning, konsertbillett på fredagskvelden og medlemsavgift på 300 kr til Bergens kammermusikkforening for 2022. Dette gir halv pris på alle foreningens konserter i 2022. Deltagerne får også kjøpe ytterligere to konsertbilletter til fredagens konsert til medlemspris som er 150 kr., mot normalpris 300 kr.

Påmelding
Man melder seg på til sverreoma@gmail.com Bruk Excel-skjema. Om du ikke allerede har fått skjemaet på e-post, kan du bestille hos sverreoma@gmail.com.

Vi ber om påmelding så snart som mulig og før 24. oktober. Dersom for mange grupper melder seg, gjelder prinsippet om først til mølla.

Grupper må melde seg på samlet.