Grieg trio

Onsdag 27. oktober 2021 kl. 19.30

Foto: Nikolaj Lund

Grieg trio

Grieg trio som ble stiftet i 1987 av de samme som spiller der i dag, er blant Norges og Europas aller fremste faste pianotrioer. De har vunnet en rekke nasjonale og internasjonale priser for sine mange plateinnspillinger og flere kjente komponister har dedikert verker til dem, bl.a. Sir Maxwell Davis. Det er nå mer enn 4 år siden de spilte for foreningen vår sist, og vi gleder oss til gjensynet!

Program:
Ernest Bloch: Three Nocturnes
Frank Martin: Trio on Irish Folk Tunes
Johannes Brahms: Trio for piano, fiolin og cello i H-dur, Op 8

Ernest Bloch: Three Nocturnes er korte, men sterke og stemningsfulle stykker som spenner fra det lyriske og vakre til det mørke, jagede og skremmende. Et lite mesterverk av en komposisjon. Rart at det er så lite spilt.

Frank Martin: Er en meget særegen komponist med sitt eget karakteristiske tonespråk med en blanding av det romantiske og 12-tone-serialisme. I denne Trio on Irissh Folk Tunes leker han seg med stemninger og rytmer fra irsk folkemusikk. Vakre melodier, friske og gøyale rytmer hvor komponisten får vist sitt mesterskap. Han får til å lage komplekse og tette polyfoniske teksturer, uten å miste rytmen, driven og melodikken i folkemusikken.

Johannes Brahms: Trio for piano, fiolin og cello i H-dur, Op 8. Lys, vakker og romantisk musikk av beste sort. Du kommer til å forlate konsertsalen med et bredt smil om munnen!

Billettar

Billettar fortrinnsvis på førehand på ticketco: https://bergenskammermusikk.ticketco.events/no/nb/e/grieg_trio

Evt. Vipps # 95982, ev. kort/kontant i døra.

Fullpris: 300 kr. Medlemmar i Bergens kammermusikkforening: 150, Harmoniens venner, BT fordel og studentar: 200. Gratis for barn under 18 år.

Konserten blir arrangert med støtte frå Bergen kommune og Norsk kulturråd.

2 kommentarer om “Grieg trio

1. Jeg kan ikke se at konsertstedet er tatt med i denne meldingen om konsert med Grieg Trio. Vil den bli arrangert i Mariakirken?

Liker

1. Informasjon om alle konsertane vil bli oppdatert når konsertdatoen nærmar seg. Gjennomføringa av konsertar vil òg i haust vere avhengig av smittesituasjonen og -restriksjonane.

Liker