Beethoven slik du aldri har hørt ham før!

Onsdag 21.3. i Mariakirken kl. 1930
Belcea Quartet gjester Bergen neste uke. De er blant Europas fremste strykekvartetter og vant allerede i 2001 Gramophones pris for beste debut innspilling i 2001. Siden har deres diskografi, blant annet for EMI har vunnet mange priser og deres fremføringer av klassisk – og samtidsmusikk blitt å høre over hele verden. Nå også i Bergen!
«Beethoven i hemmelig selskap»: Beethovens siste kvartetter er omgitt av en aura av beundring og mystikk. Uten tvil er de blant komponistens mest personlige og grensesprengende kunstverk. Vi får i kveld høre hans opus 130 og 133. Det består av seks satser uten innbyrdes sammenheng. De spenner fra den umåtelig vakre, Cavatinaen, noe av det mest intime, vare og såre han har skrevet, til den eksplosive og rystende Grosse Fuge som etterhvert fikk eget opusnummer.
Hemmelig selskap: Siden verket består av seks satser uten innbyrdes sammenheng har Belcea tatt seg den frihet å spille musikk fra andre komponister imellom Beethovens musikk. Hva? Det får du vite etterpå. Hvorfor? Spør musikerne etter konserten! De åpner opp for samtale og spørsmål.

Erling Dahl jr. innleder med noen ord om Beethoven og den aktuelle musikken av Beethoven.

Medlemmer av Bergens Kammermusikkforening og Harmoniens venner får medlemspris.