Orkestermusikernes seilfly

Denne sesongen innledes med en konsert med Corioliskvartetten. Vi har møtt Jörg Berning, cellist i kvartetten og spurt ham litt om dem og om musikken de skal spille 1. oktober.

Hvor lenge har dere spilt sammen?
Corioliskvartetten debuterte i 2012 og har siden spilt tallrike konserter i Bergen og på Vestlandet. Ensemblet har faste konserter ved Bergen offentlige bibliotek. Corioliskvartetten ble tildelt Bergen kommunes etableringsstipend i 2015. Ensemblet er internasjonalt sammensatt og har et variert og spennende repertoar.

Hvorfor dere driver med kammermusikk ved siden av full jobb?
Kammermusikk er en intim og konsentrert uttrykksform av klassisk musikk. Det innebærer mer ansvar for ensemblemedlemmene og utfordringer til og med på solistnivå. Samtidig er mulighetene til å utforme samspill og interpretasjon mye større enn i et orkester og tilbyr store og takknemlige oppgaver for hver musiker. Jeg liker å samligne det med det mange profesjonelle piloter i flyselskaper gjør i fritiden: fly seilfly.
MS_Coriolis-8291
Hva liker dere å spille?
Vi liker å spille et stort spektrum av det klassiske litteratur for strykekvartett – fra Haydn til Webern. Vi er opptatt med å bygge opp et mangesidig repertoar og samtidig utvikle kvartetten med nye utfordringer.
Et par ord om samarbeideidet med Diego Lucchesi
Klarinett er en bra og populær kombinasjon med strykeinstrumenter. Tanken om å spille Brahms klarinettkvintett meldte seg en stund siden, og vi er veldig glad i samarbeidet med Diego Lucchesi. Pendereckis kvartett for klarinett og stryketrio er en fin og spennende kontrast til Brahms’ berømte verk.
Klarinett. Harmonien
Klarinett. Harmonien
Videre planer
Kvartetten skal vokse – både med tanken om repertoar, konserterfaring og interpretasjonenes dybde. Vi håper å bli et etablert ensemble i det Bergenske musikklandskapet og kanskje utover det.
Hva synes dere om de to verkene dere skal spille 1.10.?
Brahms selv mente at klarinettkvintetten er kanskje hans fineste kammermusikk verk – sammen med trio-en op. 114 (som Diego, Jörg og Knut Christian Jansson skal fremføre den 29. oktober i Fana kulturhus). Vi setter pris på å kunne fremføre stykket og kanskje “prove him right”?
Penderecki synes vi er en flott oppdagelse. Stykket skulle være mye mer kjent.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Powered by WordPress.com.

opp ↑

%d bloggers like this: